Ferenc pápa osztozik Pietro Parolin bíboros gyászában

Ferenc pápa – 2024. szeptember 3., kedd | 16:14

96 éves korában, augusztus 31-én, szombaton elhunyt Ada Miotti Parolin, Pietro Parolin bíboros államtitkár édesanyja. Ferenc pápa szeptember 3-án részvéttáviratot küldött, kifejezve együttérzését a bíborosnak és családjának.

A hírt vasárnap tette közzé a Parolin család: „Békés lélekkel elhunyt az Úrban. Fájdalommal, de a megfeszített és feltámadt Úrba vetett hittel gyászolják gyermekei:  Pietro atya, Mariarosa és Giovanni, hitveseikkel, gyermekeikkel, unokáikkal és minden rokonnal együtt”, abban a mély meggyőződésben, amit a gyászjelentésen is feltüntettek: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Az élet nem elvétetik, hanem átformálódik.”

Ada asszony (a képen jobbra)

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a vatikáni államtitkárnak és családjának: „Értesülve szeretett édesanyjuk, Ada asszony haláláról, lélekben osztozom a családjukat ért veszteségben, biztosítva közelségemet az emberi szenvedés e sajátos pillanatában. A szeretett rokont az életet adó Atya irgalmára bízva imáimat az Úrhoz emelem, hogy fogadja be őt az örök boldogságba. És mindannyiuk számára, akik siratják távozását, a feltámadt Krisztusba vetett hitben való vigasztalásért könyörgök, és szívből küldöm atyai áldásomat.”

A gyászmisét Pietro Parolin bíboros ma, szeptember 3-a délelőtt celebrálta szülőhelyén, az észak-olaszországi Schiavon község plébániatemplomában, több száz hívő, püspökök, egyházmegyés papok, szerzetesek, valamint a katonai és polgári hatóságok képviselőinek részvételével.

Forrás: Szentszéki Sajtóközpont; Vatican News

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Ada asszony, a képen jobraPietro Parolin bíboros édesanyja temetésén