Ferenc pápa pénteki meglepetése: váratlan látogatás egy római idősotthonban

Ferenc pápa – 2016. január 15., péntek | 19:22

Ferenc pápa január 15-én, pénteken váratlan látogatást tett egy római idősotthonban és egy olyan egészségügyi intézményben, ahol vegetatív állapotban lévő betegeket ápolnak.

A program nem szerepelt a pápa hivatalos tennivalói között. Az első az irgalmasság gesztusai közül, amelyeket Ferenc pápa minden hónapban gyakorol majd, egy-egy pénteki napon – amint azt meghirdették az irgalmasság szentévének bemutatásakor.

A Szentatya először a Casa di Iride egészségügyi intézménybe látogatott Róma egyik külvárosában, Torre Spaccatában. Ebben a házban – amelyben egészségügyi dolgozók és önkéntesek dolgoznak – hét vegetatív állapotban lévő beteget ápolnak oly módon, hogy a családtagok is bent lehetnek velük egész nap.

Ferenc pápa – akit csak egy pap és a testőrök kísértek – ezt követően egy közeli idősotthonba látogatott. Délután négy óra körül érkezett az otthonba, ahol körülbelül harminc idős ember él. Nagy meglepetésként ért mindenkit a Szentatya látogatása, amellyel konkrét jelét adta annak, amiről oly sokszor beszél: tegyünk a kiselejtezés kultúrája ellen; az idősek, a nagyszülők nagyon értékesek az egyház és a társadalom számára.

Forrás: Avvenire.it

Fotó: Avvenire.it; Famigliacristiana.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria