Ferenc pápa Pozsonyba indult Magyarországról

Ferenc pápa – 2021. szeptember 12., vasárnap | 14:56

Nem sokkal azután, hogy szeptember 12-én, vasárnap a budapesti Hősök terén bemutatta az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjét, a Statio Orbist, Ferenc pápa személygépkocsival érkezett a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A háromnapos szlovákiai apostoli látogatásra Pozsonyba induló Szentatyát egyházi és világi delegáció búcsúztatta.

A búcsúceremónián jelen volt Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek; Michael August Blume SVD apostoli nuncius; Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke; Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

34. nemzetközi apostoli útját folytatva Ferenc pápa Magyarországról Szlovákiába indult repülőgéppel. A délután folyamán érkezik Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik a pápa. Útja során felkeresi Kassa, valamint Eperjes városát, és szeptember 15-én, a Fájdalmas Anya ünnepén szentmisét tart a sasvári (Šaštín) pálos kegyhelyen.

Szerző: Kuzmányi István

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria