Ferenc pápa részvéttávirata a meggyilkolt equadori elnökjelölt halála kapcsán

Ferenc pápa – 2023. augusztus 15., kedd | 14:15

Augusztus 9-én, szerdán este merénylet áldozata lett Fernando Villavicenci ecuadori elnökjelölt. A szomorú hírről értesülve Ferenc pápa augusztus 12-én, szombaton délben részvéttáviratot küldött Alfredo José Espinoza Mateus quitói érseknek.

A Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával ellátott részvéttávirat szerint „Fernando Villavicenció meggyilkolása szomorú hírének vétele nyomán a Szentatya mély részvétét fejezi ki az elhuny családjának és az egész kedves ecuadori népnek. A pápa minden erejével elítéli a semmivel nem indokolható és szenvedést okozó erőszakot, és arra szólítja fel az ország polgárait, valamint a politikai képviselőit, hogy egyesítsék erőiket a béke érdekében. A Szentatya Szűz Mária anyai pártfogását kéri számukra, imádkozik a meggyilkolt Fernando Villavicenció lelki üdvösségéért, és apostoli áldását küldi rájuk, mint a feltámadt Krisztusban való hit és remény zálogát”.

*

Helyi idős szerint szerda este egy quitói kampányrendezvényen ölték meg az ecuadori elnökválasztás egyik jelöltjét, Fernando Villavicenciót. Sajtóközlések szerint a merénylet után lövöldözés alakult ki; nem sokkal később a merénylő is belehalt sebesüléseibe.

Az ecuadori elnök országos szükségállapotot rendelt el. Hat embert őrizetbe vettek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria