Ferenc pápa: A Super Bowl legyen a béke, a barátság és a szolidaritás jele

Ferenc pápa – 2017. február 6., hétfő | 14:05

Lehetséges a találkozás kultúrája és egy békés világ építése – buzdított Ferenc pápa videoüzenetében, melyet az amerikai futball legnépszerűbb bajnokságának február 5-i, vasárnapi döntőjére küldött.

A profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, a Super Bowlt 150 millióan nézték az USA-ban, melyen történelmi győzelmet aratott a New England Patriots csapata. Minden idők első hosszabbítással zárult Super Bowlján 25 pontos hátrányból fordítva, 34–28-ra legyőzte az Atlanta Falcons együttesét.

Az ilyen nagy sportesemények, mint a Super Bowl kiemelten szimbolikus erejűek, és megmutatják, hogy lehetséges a találkozás kultúrájának és egy békés világnak az építése – hangsúlyozza a pápa. Amikor részt veszünk a sporteseményeken, kilépünk saját látásmódunkból, és egészséges módon megtanuljuk az áldozathozatal értelmét, fejlődünk a tisztelet kimutatásában és a szabályok követésében. Legyen az idei Super Bowl a béke, a barátság és a szolidaritás jele a világ számára – mondta az amerikaifutball-döntőre küldött videoüzenetében a pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria