Ferenc pápa Szent József közbenjárását kérte a háború sújtotta Ukrajnáért és a Szentföldért

Ferenc pápa – 2024. március 20., szerda | 20:22

Egy nappal a Boldogságos Szűz Mária jegyesének ünnepe után, a március 20-i katekézisben a pápa ismét sürgette a háborúk lezárására irányuló tárgyalások megkezdését, és Szent Józsefet kérte, hogy járjon közben Ukrajna és a Szentföld békéjéért.

„Különösen is Szent Józsefnek ajánljuk a háború sújtotta Ukrajna és a Szentföld, Palesztina és Izrael népét, akik oly sokat szenvednek a háború borzalmaitól” – mondta az egyházfő, aki Szent József ünnepének másnapján, március 20-án már sokadszorra emelt szót a világot sújtó háborúk befejezéséért.

Ferenc pápa pontifikátusa során mindvégig szívében hordozta a Szűzanya házastársát, tiszteletét azzal is kifejezve, hogy 2020. december 8-án, Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepén különleges Szent József-évet hirdetett. Ugyanekkor adta közre Apai szívvel kezdetű apostoli levelét, amelyben Szent József alakját állítja példaképül a mai hívők elé; majd 2021 novemberében Szent Józsefről kezdett katekézissorozatot. Ferenc pápa személyes kötődéséről Szent Józsefhez ITT is olvashatnak.

„Sose felejtsük el: a háború mindig vereség. A háborúban soha nem lehet előrébb jutni” – hangsúlyozta Ferenc pápa március 20-án.

Minden erőfeszítést meg kell tennünk, hogy tárgyalások kezdődjenek a háború lezárása érdekében”

– tette hozzá, és a záróáldás előtt mindenkit arra kért, imádkozzon ezért.

Forrás: Vatican News angol nyelvű szerkesztősége

Fotó: Vatican Media

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria