Ferenc pápa táviratai a magyar, a horvát és az olasz köztársasági elnököknek

Ferenc pápa – 2023. április 30., vasárnap | 19:55

Ferenc pápa április 30-án, 41. nemzetközi apostoli útjáról hazafelé tartva a szokásokhoz híven táviratot küldött azon országok elnökeinek, amelyek légterén áthaladt a repülőgépe. Az alábbiakban közreadjuk a Szentatya Novák Katalin magyar, Zoran Milanović horvát, valamint Sergio Mattarella olasz elnöknek címzett táviratát. A pápa 19.25-kor érkezett vissza a római Fiumicino repülőtérre.

Novák Katalin őexcellenciájának

Magyar Köztársaság elnöke

Budapest

Ahogy apostoli utam végén elhagyom Magyarországot, még egyszer kifejezem szívből jövő hálámat Excellenciádnak, a polgári hatóságoknak és minden honfitársának a meleg fogadtatásért és a szívélyes vendéglátásért. Ismét imáimról biztosítva kérem Istentől az egység, a testvériség és a béke áldását az egész nemzetre.

Ferenc pápa

*

Zoran Milanović őexcellenciájának

Horvát Köztársaság elnöke

Zágráb

Magyarországi apostoli utam végeztével az Ön országa felett repülve szeretném megújítani jókívánságaimat Excellenciád és Horvátország népe felé, és biztosítani Önt, hogy imádkozom a nemzet jólétéért.

Ferenc pápa

*

Sergio Mattarella őexcellenciájának

Olasz Köztársaság elnöke

Palazzo del Quirinale 00187 Róma

Visszatérve magyarországi apostoli utamról, ahol olyan személyekkel találkoztam, akik az evangéliumi értékekre kívánják alapozni a polgári együttélést és a népek közötti békét, szívből kívánok Önnek, Elnök úr és a kedves olasz nemzetnek nyugalmat és jólétet, biztosítva állandó imáimról.

Ferenc pápa

Forrás: Szentszéki Sajtóközpont

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria