Ferenc pápa Twitter-üzenetei április 28-án, magyarországi látogatása első napján

Ferenc pápa – 2023. április 28., péntek | 15:46

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

A béke azonban soha nem a stratégiai érdekek követéséből fog fakadni, hanem olyan politikából, amely képes az egészet, mindenki érdekeit szem előtt tartani: odafigyelve az emberekre, a szegényekre és a jövőre; nem csupán a hatalomra, a profitra és a jelenre.

*

Azok, akik kereszténynek vallják magukat, arra kaptak meghívást, hogy tanúságot tegyenek és együtt járjanak mindenkivel, ápolva az evangélium által ihletett humanizmust, amely két alapvető forrásból fakad: magunkra mint az Atya szeretett gyermekeire tekinteni és mindenkit testvérként szeretni.

*

Szent István az evangélium merész hirdetője volt, aki mindenkit meghallgatott, mindenkivel párbeszédet folytatott és gondja volt a szegényekre. Ez az az Egyház, amiről mi álmodunk: egy Egyház, amely képes másokat meghallgatni, párbeszédet folytatni és gondosodni a legkiszolgáltatottabbakról. Egy befogadó Egyház, amely bátran viszi az evangélium örömhírét mindenkinek.

*

Arra vagyunk hivatottak, hogy nyitottak legyünk a változásokkal és kihívásokkal teli időkre, amelyekben élünk. Arra vagyunk hivatottak, hogy elvessük az evangélium magvait, lemetsszük a gonoszság elhalt ágait és gyümölcsöt teremjünk.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria