Ferenc pápa Twitter-üzenetei augusztus 3-án

Ferenc pápa – 2023. augusztus 3., csütörtök | 18:01

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán a Lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozón töltött második napján.

Óvakodjunk az előre gyártott megoldásoktól. Arra vagyunk hivatottak, hogy szembenézzünk olyan nagy kérdésekkel, amelyekre nincs egyszerű válasz, hanem arra ösztönöznek bennünket, hogy induljunk el, haladjuk meg önmagunkat, lépjünk túl önmagunkon. Keres és kockáztat: ezek a zarándokok igéi.

*

Az önmagunk megőrzése kísértés. Ha a tél megőrizné magát önmagának, nem jönne létre a tavasz csodája. Legyen bátorságotok a félelmeket álmokkal helyettesíteni: ne félelemkezelők, hanem álomvállalkozók legyetek!

*

Isten szemében drága gyermekek vagyunk, akiket minden nap hív, hogy átöleljen, és bátorít, hogy egyedi és megismételhetetlen mesterművé formáljon minket, melynek szépségét csak megpillantani tudjuk.

*

Elviheted másoknak a csodálatos hírt: „Isten országa közel van” (Lk 10,9). Ez a létezés igazgyöngye. Mindenkinek tudnia kell, hogy Isten közel van. Várja szívünk egy apró közeledését, hogy aztán csodával töltse meg életünket.

*

A világtalálkozó alatt vigyétek Jézus elé a kérdéseiteket, és bízzátok rá titkaitokat, szeretteitek életét, örömeiteket és gondjaitokat, sőt országotok és a világ problémáit is. Szólítsátok Őt a nevén, ahogyan Ő is teszi veletek.

*

Isten nem azokat hívja el, akik alkalmasnak érzik magukat, hanem alkalmassá teszi azokat, akiket elhív.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria