Ferenc pápa Twitter-üzenetei december 31-én

Ferenc pápa – 2023. december 31., vasárnap | 18:37

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Isten úgy mentett meg minket, hogy közöttünk élt: családban, mindennapi életet. Nem kerülte ki a nehézségeket, ellenkezőleg, családot választott, egy „szenvedésben tapasztalt” családot választott, és azt üzeni családjainknak: „Nem vagytok egyedül!”

*

Imádkozzunk együtt a nigériai Plateau államban történt súlyos erőszakos cselekmények áldozataiért. Isten szabadítsa meg Nigériát ezektől a borzalmaktól! Imádkozom azokért is, akik a Libériában történt tartálykocsi-robbanás következtében vesztették életüket.

*

Imádkozzunk továbbra is a háború miatt szenvedő népekért: a meggyötört ukrán népért, a palesztin és izraeli népért, a szudáni népért, a szenvedő rohingyákért éés sok más népért. Azok, akiknek érdeke fűződik ezekhez a konfliktusokhoz, hallják meg lelkiismeretük hangját!

*

Egy évvel ezelőtt fejezte be földi pályafutását XVI. Benedek pápa, miután szeretettel és bölcsességgel szolgálta az Egyházat. Nagy szeretetet, hálát és csodálatot érzünk iránta. Az égből áldjon meg és kísérjen bennünket!

*

Tanuljuk meg, hogy minden napunkat, minden percünket, minden elfoglaltságunkat belső tekintetünket Jézus felé fordítva éljük meg! Az örömöket és a bánatokat, a sikereket és a problémákat – mindent Jézus, az Úr jelenlétében és kegyelmével éljünk meg! Mindent hálával és reménnyel!

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria