Ferenc pápa Twitter-üzenetei január 6-án, vízkereszt ünnepén

Ferenc pápa – 2024. január 6., szombat | 17:30

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Vízkereszt a Missziós Gyermekség napja. Köszöntöm a misszionárius gyermekeket és fiatalokat szerte a világon, köszönöm nekik, hogy imáikkal és konkrét tetteikkel támogatják az evangélium hirdetését és különösen a gyermekek boldogulását a missziós országokban.

*

Hatvan évvel ezelőtt találkozott Szent VI. Pál pápa és Athenagorasz ökumenikus pátriárka Jeruzsálemben, s ezzel áttörték a kommunikáció hiányának falát, mely évszázadokon át távol tartotta egymástól a katolikusokat és az ortodoxokat. Tanuljunk az Egyház eme két nagy alakjának öleléséből.

*

A testvériségnek erre a Jeruzsálemben tett történelmi gesztusára gondolva imádkozzunk, hogy béke legyen a Közel-Keleten, Palesztinában, Izraelben, Ukrajnában és az egész világon.

*

Szeretném közelségemből biztosítani az iráni népet, különösen a kermani terrortámadás számos áldozatának családtagjait, a sok sebesültet és mindazokat, akiket nagy fájdalom tölt el a történtek miatt.

*

A minket meglátogató Istent nem úgy találjuk meg, hogy lecövekelünk valamilyen szép vallási elméletben, hanem csak úgy, hogy útnak indulunk, és keressük jelenlétének jeleit a mindennapi valóságban, és mindenekelőtt úgy, hogy találkozunk testvéreink testével, és megérintjük azt.

*

A bölcsek Istent keresik, és egy hús-vér Gyermeket találnak.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria