Ferenc pápa Twitter-üzenetei július 23-án

Ferenc pápa – 2023. július 23., vasárnap | 19:35

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

A mai evangéliumban az Úr szelíden arra hív minket, hogy fogadjuk el derűsen és türelemmel az élet misztériumát, hagyjuk rá az ítélkezést, ne éljünk lelkiismeret-furdalással és siránkozva. Mintha Jézus azt akarná mondani nekünk: „A végén a jó erősebb lesz a rossznál”.

*

Az öregkor a megbékélés időszaka, amikor gyengéden nézünk a világosságra, amely az árnyékok ellenére is növekedett, bizalommal remélve, hogy az Isten által elvetett jó mag győzni fog a konkoly felett, mellyel az ördög meg akarta fertőzni szívünket.

*

Ne feledkezzünk meg a nagyszülőkről: egy-egy simogatásuk által sokszor talpraálltunk, szeretve éreztük magunkat, meggyógyultunk bensőnkben. Növekedjünk együtt, haladjunk együtt előre: az Úr áldja meg utunkat.

*

A politika, melynek a leggyengébbek szükségleteiről is gondoskodnia kell, ne feledkezzen meg az idősekről, és ne engedje, hogy a piac „haszontalan hulladékként” kezelje őket. Ne történjen meg, hogy a teljesítmény mítoszának hajszolásában képtelenné váljunk arra, hogy elkísérjük az időseket.

*

Számos országban tapasztalhatóak szélsőséges időjárási események. Ismételten azzal a felhívással fordulok a nemzetek vezetőihez, hogy tegyenek valami konkrétabbat a károsanyag-kibocsátás korlátozása érdekében: ez sürgős kihívás és mindenkit érint. Védjük meg közös otthonunkat!

*

Észak-Afrikában migránsok ezrei hetek óta sivatagos területen rekedtek. Különösen az európai és afrikai államok vezetőihez fordulok, hogy sürgősen nyújtsanak segítséget ezeknek a testvéreinknek.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria