Ferenc pápa videoüzenetet küldött Chile és Peru népének apostoli útja előtt

Ferenc pápa – 2018. január 10., szerda | 9:56

Január 15-én a Szentatya ismét nemzetközi útra indul: ezúttal Dél-Amerikába, Chilébe és Peruba látogat el. A helyi egyház és a lakosság nagy várakozással készül fogadására, a Szentatya pedig videoüzenetben köszönti őket.

Kedves chilei és perui testvéreim! Minthogy közeleg utazásom hazátokba, szeretettel üdvözöllek benneteket! Az evangélium örömének zarándokaként érkezem hozzátok, hogy megosszam mindenkivel az Úr békéjét, és megerősítselek benneteket ugyanabban a reményben – kezdi üzenetét az argentin pápa, aki jól ismeri Chile és Peru történetét, a két ország népével együtt kíván hálát adni Istennek hitükért és szeretetükért Isten és a rászoruló testvérek, különösképpen a társadalomból kirekesztettek iránt.

A selejtezés kultúrája egyre inkább eláraszt minket. Szeretnék osztozni örömötökben, bánatotokban, a nehézségekben és a reményekben. Szeretném elmondani nektek, hogy nem vagytok egyedül, a pápa veletek van, az egész Egyház befogad benneteket, figyel rátok – hangsúlyozza Ferenc pápa.

A Szentatya az Istentől jövő békét szeretné megélni a chilei és a perui lakossággal. Úgy fogalmaz, nagy szükség van erre a békére, melyet csak Isten adhat meg nekünk; ez Krisztus ajándéka nekünk, mindannyiunknak, az együttélésünk és a társadalom alapja.

A béke az igazságosságra épül, és lehetővé teszi, hogy megéljük a szeretetközösséget és a harmóniát. Szüntelenül kérnünk kell az Úrtól, és ő megajándékoz vele. Ez a Feltámadt békéje, aki örömet hoz nekünk, és arra bátorít, hogy legyünk misszionáriusok. Frissítsük föl a hit ajándékát, amely a találkozáshoz és a közös hit megéléséhez vezet minket – biztat a pápa.

Ez a találkozás a feltámadt Krisztussal megerősít minket a reményben. Mi nem akarunk az e világi dolgokba gyökerezni, a mi tekintetünk jóval túllép ezen, szemünk az Ő irgalmasságát fürkészi, aki meggyógyítja elesettségünket. Csak ő adhatja meg nekünk a lökést, hogy fölálljunk, és továbbmenjünk – folytatja Ferenc pápa. – Amikor kézzel tapintjuk Isten közelségét, élő közösséggé válunk, amely képes meghatódni azokkal, akik mellettünk állnak, és előrelépni a barátság és a testvériség útján. Testvérek vagyunk, akik találkoznak, hogy megerősítsék egymást ugyanabban a hitben és reményben.

Videoüzenete végén a pápa Szűz Mária, Amerika édesanyja oltalmába ajánlja chilei és perui utazását, és a hívek imáit kéri.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Videó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria