Ferenc pápa virágvasárnap délben: Hittel és szeretettel kísérjük az Úr Jézust a nagyhéten!

Ferenc pápa – 2023. április 2., vasárnap | 20:15

Április 2-án a virágvasárnapi ünnepélyes szentmise végén imádkozta el a Szentatya a déli Úrangyalát a szertartáson részt vevő hatvanezer hívővel együtt. A Mária-imát bevezető beszédében is arra buzdított, hogy „álljunk közel a szenvedő, elutasított, elhagyott emberekben jelen lévő Jézushoz”.

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.

Kedves testvéreim!

Üdvözöllek mindannyiatokat, rómaiak és zarándokok, különösen, akik messziről jöttetek. Köszönöm részvételeteket, s az elmúlt napokban fokozott imáitokat is. Valóban köszönöm!

Áldásomat adom a béke karavánjára, mely ezekben a napokban indult el Olaszországból Ukrajnába, és amelyet különböző egyesületek támogatnak: Papa Giovanni XXIII, FOCSIV, Pro Civitate Christiana, Pax Christi és mások. Az elsődlegesen szükséges árucikkekkel együtt az olasz nép közelségét viszik a meggyötört ukrán néphez, és ma olajágakat, Krisztus békéjének jelképét kínálják fel. Ehhez a gesztushoz imával csatlakozunk, mely a nagyhét napjaiban még buzgóbb lesz.

Testvéreim, ezzel a szentmisével elkezdtük a nagyhetet. Arra kérlek benneteket, hogy úgy éljétek meg, ahogyan Isten szent, hűséges népének hagyománya tanít bennünket, vagyis hittel és szeretettel kísérve az Úr Jézust.

Tanuljunk édesanyánktól, Szűz Máriától: szívének közelségével követte Fiát, egy lélek volt vele, és bár nem értette őt egészen, vele együtt teljesen ráhagyatkozott az Atyaisten akaratára. A Szűzanya segítsen, hogy álljunk közel a szenvedő, elutasított, elhagyott emberekben jelen lévő Jézushoz! A Szűzanya kézen fogva vezessen bennünket az ezekben az emberekben jelen lévő Jézushoz!

Jó utat kívánok mindenkinek húsvét felé!

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: vatican.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria