Ferences biciklisek – Székelyudvarhelyről Csíksomlyóra – VIDEÓVAL

Külhoni – 2015. augusztus 9., vasárnap | 16:01

A Ferences Biciklitúra (FerBiT) keretében június 22. és július 8. között a Szatmár megyei Kaplonyból Lourdes-ba kerekeztek az erdélyi ferencesek által szervezett túra résztvevői. Ezúttal augusztusi útjukra, a VIII. FerBiT-re, Székelyudvarhelyről Csíksomlyóra hívják a kerékpáros zarándokokat.

Miután az előző években biciklivel eljutottak Csíksomlyóról Mariazellbe, Częstochowába és Medjugorjéba, június 22. és július 8. között a FerBiT úticélja Lourdes volt.

Augusztusi zarándoklatuk Székelyudvarhelyről Csíksomlyóra vezet majd. Várják az útra a jelentkezőket!

A ferences kerékpáros zarándoklaton ismét megtapasztalhattuk, hogy a Szűzanya kalauzolt Szent Fiához, Jézus Krisztushoz, és általa közelebb kerültünk Istenünkhöz. Az Oltalmad alá futunk! mottó jegyében minden napunkat felajánlottuk valamiért vagy valakiért. Megéltük, hogy 400-500 kilométer után a kilométerek nem méterekből tevődnek össze, hanem rózsafüzértizedekből, és jó volt szembesülni azzal, hogy az emberek nyelvtől, nemzettől függetlenül jók, segítőkészek – fogalmazott a francia kegyhelyre vezető utat értékelő beszámolójában Fr. Főcze I. Bonaventura OFM.

A FerBiT szervezői a Mária Úton megtett zarándoklatokról, kiemelten az idei, a lourdes-i útról beszámolót tartanak a VIII. FerBiT résztvevőinek.

Az augusztusi zarándoklat a Székelyudvarhely – Kőhalom – Tusnád – Gyimesfelsőlok – Hidegség – Szellő-tető – Csíksomlyó útvonalon halad augusztus 25. és 31. között.

Részletekről érdeklődni a www.ferbit.ro honlapon, valamint a 0741940171-es telefonszámon lehet. Jelentkezési határidő: augusztus 15.

Fotó: Ferences Sajtóközpont

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria