Fiatalokkal a fiatalokért – A „Szalézi nyár” programokra várják az adományokat

Megszentelt élet – 2023. július 16., vasárnap | 15:03

Önkéntes fiatalok egész évben más fiatalok testi és lelki feltöltődésén munkálkodnak, kifejezetten a nyári időszakban. A hamarosan kezdődő „Szalézi nyár” programjainak megvalósításához a rend hálával fogad minden támogatást. A BoscoFeszt július 17. és 21., a STÉG Szalézi TóFesztivál pedig július 27. és 30. között kerül megrendezésre.

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom Egyesület egy karitatív tevékenységet végző szervezet, mely Don Bosco lelkiségében a fiatalok evangelizálásával, nevelésével, oktatásával és szocializálásával foglalkozik, különös tekintettel a hátrányos helyzetűekre, nehézségekkel küzdőkre. Céluk, hogy olyan minőségi programokat nyújtsanak a fiatalok számára, ahol keresztény értékrendben és szalézi lelkületben tudnak találkozni, kikapcsolódni, fejlődni.

Annak érdekében, hogy a fiatalokat minél szélesebb körben meg tudják szólítani, programjaik részvételi díját törekszenek nagyon kedvezményesen megállapítani, amelyek így nem fedezik teljesen a felmerülő költségeket. Azért, hogy ezeket továbbra is elérhető áron szervezhessék meg, további hozzájárulásokra is szükségük van.

Az idei nyáron is megszervezésre kerül Péliföldszentkereszten a BoscoFeszt, ahova a 14-18 éves korosztályt várják, illetve a STÉG Szalézi TóFesztivál, ami a 18-35 éves korosztály számára kínál minőségi nyári kikapcsolódást.

A BoscoFeszt a Szalézi Ifjúsági Mozgalom által szervezett program, amely a 14 és 18 év közötti fiataloknak szól. A BoscoFeszt egyszerre tábor és fesztivál: az öt nap során a résztvevőknek lehetőségük nyílik különféle közösségi programokra, kikapcsolódásra, testi-lelki feltöltődésre. Sok szalézi pappal, testvérrel és szalézi nővérrel is találkozhatnak a BoscoFeszten, akik a program egésze során jelen vannak – legyen szó egy bizalmas beszélgetésről, vagy akár a tóparti röplabdázásról. A sokszínű programválaszték egy részén, például a napnyitó és záró gondolatokon és a szentmisén közösen vesznek részt, de bőven akad olyan lehetőség, amiből kedvük és érdeklődésük szerint válogathatnak, mint például előadások, játékok, sport, kirándulás és strand. Az előző évek meghívott előadói között volt például Böjte Csaba ferences szerzetes, Bodó Mária szerkesztő-műsorvezető, Csiszér László dicsőítésvezető, dalszerző és zenész, Holló András, aki kerekesszékes tánctanár, Zsuffa Tünde, aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kommunikációs vezetője volt, Fodor Réka, aki missziós orvosként tevékenykedik Afrikában.

A STÉG Szalézi TóFesztivál a Szalézi Ifjúsági Mozgalom által szervezett program, mely igényes szórakozási lehetőséget kínál 18 éven felüli fiataloknak, és szeretnének lehetőséget biztosítani a testi-lelki feltöltődésre, találkozásra. Igényes, keresztény nyári szórakozást, kikapcsolódási lehetőséget kívánnak nyújtani, elsősorban olyan 18 és 35 év közötti fiatalok számára, akik jó hangulatú, „bulizós” és mindeközben értékeket közvetítő, és azokat a program egész ideje alatt megtartó nyári pihenésre vágynak. A sokszínű programválasztékban találhatóak előadások, koncertek, különféle játékok, sportolás és kirándulás, de a helyszín teret ad csendes kikapcsolódásra, pihenésre is. A párhuzamos programok a fesztivál alatt biztosítják, hogy a fesztiválozók a számukra legmegfelelőbb, legszimpatikusabb programok közül szabadon választhassanak, de nem kötelezi őket semelyik részvételére.

A programok helyszíne Péliföldszentkereszt, a „szalézi bölcső”. A programokról bővebben weblapukon lehet olvasni.

ADOMÁNY – Közvetlenül a SZALIM-nak adományozhatnak banki utalással:

Kedvezményezett neve: SZALIM Egyesület

Bankszámlaszám: 11784009-20604699

*

SZALIM PÁRTOLÓ TAGSÁG – Lehetőség van SZALIM PÁRTOLÓ TAGSÁGI KÁRTYÁT kapni rendszeres támogatással, már havi 2000 Ft (vagy évi 24.000 Ft) befizetésével. SZALIM pártoló tag lehet bárki, aki nyitott a Szalézi Ifjúsági Mozgalom felé és szívesen támogatja a szolgálatukat.

Kedvezményezett neve: SZALIM Egyesület

Bankszámlaszám: 11784009-20604699

A közlemény rovatban – az azonosíthatóság érdekében – kérik feltüntetni a pártoló tag nevét és email címét.

*

CÉGEKNEK – A Szalézi Ifjúsági Mozgalom Egyesület közhasznú, ezért magánszemélyeken túl cégek támogatását is szívesen fogadják, mely esetben a szaléziak hivatalos adománylevelet is adnak.

Szalézi Ifjúsági Mozgalom Egyesület

Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 173.

Adószám: 18122167-1-41

Kapcsolat: iroda@szalim.hu

Az adományokat az adjunkossze.hu oldalon keresztül is könnyedén el lehet juttatni a Szalézi Ifjúsági Mozgalom részére.

Forrás és fotó: szalim.hu/Szaléziak.HU

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria