Fókuszpont Ifjúsági Estet tartottak Székelyudvarhelyen

Külhoni – 2024. június 6., csütörtök | 15:16

Május 30-án, este 8 órai kezdettel a székelyudvarhelyi Márton Áron téren először rendeztek Fókuszpont Ifjúsági Estet, ahol szép számmal gyűltek össze nemcsak a fiatalok, hanem az idősek is. A rendezvény mottója: Minden szem Jézuson.

A program dicsőítéssel kezdődött, a zenei szolgálatot Csiszér László és együttese szolgáltatta, majd Becze Szabolcs és felesége, Júlia mint koordinátorok megnyitották az eseményt.

Ezt követően két őszinte és csodálatos tanúságtételt hallgattak meg a résztvevők arról, hogy milyen ereje van a mindennapos szentmisének, milyen változásokat hozhat Jézus az életükbe, ha teret adnak neki.

Tamás József, a Gyulafehérvári Főegyházmegye nyugalmazott segédpüspöke a fiatalok kérdéseire válaszolva felemelő tanítást tartott.

Ezeket a programokat mind átszőtte a zene, és így érkeztek el az este fénypontjához, a szentségimádáshoz. Az egész tér Jézus előtt térdelt, és dicsőítette az Istent. Imákban, dalban és csendben is kifejezték, hogy „Jézus, jó nekünk veled lenni”.

A szentségimádás után tovább énekeltek, majd a Fókuszpont égi pártfogóját, Boldog Carlo Acutist ismerhették meg jobban egy róla készült kisfilm segítségével. Volt lehetőség közelebb kerülni Jézushoz, dicsőítésre, szentgyónásra, imádság kérésére, de teázni, sütizni és találkozni is.

Az eseményről egy rövid videó is látható a Fókuszpont ifjúsági szervezet Facebook-oldalán, ahol a teljes képgaléria is megtekinthető.

A szervezők ezúton is hálájukat és köszönetüket szeretnék kifejezni Márton József főesperesnek, aki a legfőbb támogató volt, és mindazoknak a kerületi plébánosoknak, akik megtisztelték jelenlétükkel a Fókuszpontot.

Szöveg: Tóth Jácinta

Fotók: Antal Zsófia; Kiss Zoltán; Takács Armand

Forrás: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria