Földre hoztad az eget – Megjelent a Máltai Szimfónia karácsonyi videóklipje

Hazai – 2023. december 22., péntek | 16:54

A videóban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó települések programja helyszínein zenét tanuló gyermekek és tanáraik szerepelnek. A klipben Csuja Imre Jászai Mari-díjas színművész is közreműködik.

A Máltai Szimfónia a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szociális programja, amely a zenét eszközként használja annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű falvakban élő gyermekek társadalmi beilleszkedését segítse.

A munka alapja a zenetanítás és a közösségépítés. A Máltai Szimfónia célja, hogy sikerélményt, odafigyelést és a közösséghez tartozás érzését adja a nehéz körülmények között élő gyerekek számára, és így közvetve pozitív hatást gyakoroljon iskolai teljesítményükre.

Az idei karácsonyi klipben a gyerekek éneke és hangszeres játéka kiegészítéseként Csuja Imre Jászai Mari-díjas színművész Wass Albert Karácsonyi versek I. című költeményét adja elő.

A hangszerelés Báder Ernő (művészeti vezető), Vörös Tamás és Nyári Károly munkája; a hangmérnöki feladatokat Nagy Kálmán (programvezető) látta el.

A klipet Bartha Máté rendezte.

A produkció a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Máltai Szimfónia és a Magyar Református Szeretetszolgálat göncruszkai csoportja és a Felzárkózó települések program helyszínein zenét tanuló gyermekek közreműködésével készült.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria