Folytatódik a Három királyfi mozgalom előadás-sorozata a családról

Hazai – 2013. október 18., péntek | 10:05

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom folytatja előadássorozatát a család és párkapcsolatok témájában. A következő programot október 21-én tartják Budapesten, a Semmelweis Egyetemen Nagyvárad téri épületében.

A Kopp Mária orvos-pszichológus által 2009-ben elindított civil szervezet volt az, amelynek a gyerekvállalás ösztönzését célzó nyilatkozatát januárban mind az öt parlamenti frakció vezetője aláírta. Ebben a politikusok vállalták, hogy kormányon és ellenzéki szerepben is támogatják „a népesség növelését célzó javaslatokat”.

A mozgalom képviselői nem sokkal később, februárban jelentették be, hogy több programot és szolgáltatást indítanak a társkeresőknek, a már házasságban, párkapcsolatban élőknek, valamint a gyermeket vállalóknak. Társkereső szolgáltatást indítottak azoknak, akik komoly kapcsolatot akarnak építeni, akik családot, gyereket szeretnének, akik az „igazit” keresik.

A programsorozat mostani, hétfői rendezvényén előadást tart Perczel Forintos Dóra klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta a család és hivatás témájában valamint Pál Ferenc, katolikus pap arról, „mitől igazi az igazi?”.

A mozgalmat azért hívták életre, mert Magyarországon a fiatalok 2-3 gyermeket terveznek, de egy párra átlagosan csak 1,3 megszületett gyerek jut. A mozgalom abban vállal szerepet, hogy a mindenkori kormányzatnak tett javaslataival, illetve saját programjaival olyan feltételeket teremtsen, amelyek elősegítik a családteremtést és a gyerekvállalást.

Az öt parlamenti frakció által aláírt dokumentumban az áll: „alapvető célkitűzésünk, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amelyben azok a fiatalok, akik több gyermeket szeretnének, mint ahányat vállalnak - biztonsággal alapíthassanak családot, miközben karrierjüket is építhetik”.

MTI/Magyar Kurír