A multikulturális, szórakoztató gasztromagazin, A konyha angyala eddig soha nem látott színt visz a hazai főzőműsorok kínálatába. Father Leo baltimore-i pap fordít egyet a csirke fekvésén, és amerikai lazasággal, európai humorral, mediterrán hozzávalókkal ízesíti a részeket. Leo atya azt vallja, hogy „csak a konyhában eltöltött idő képes elindítani a jó beszélgetéseket!”
A tizenhárom plusz egy epizódos első évadban sörösdobozra ültet jércét, rozmaringos romantikus randifogást tálal, honvágyat is enyhítő finomságokat kreál, de még az egyedülállók számára is külön recepteket prezentál. A konyha angyala testi és lelki egészségtudatos adásait Szabó Máté narrációjával követhetik majd a nézők, vasárnaponként az Angelus utáni fél órában. A műsor által Magyarország is bekapcsolódik abba a mozgalomba, melyet Father Leo indított el a tengerentúlon – a kezdeményezés kulcsszavai: közös étkezés, összetartóbb családok, boldogabb világ.
Father Leo – A konyha angyala
Leo Patalinghug a Fülöp-szigeteken született, és az Egyesült Államokban, Baltimore közelében nőtt fel. Rómában, a Pontifical North American College-on végezte felsőfokú hittudományi tanulmányait. Az olasz fővárosban több étterem tulajdonosával kötött barátságot, és gyakran meghívta őket a konyhába, hogy a főzéssel kapcsolatos titkaikat megosszák egymással. Megtanították őt, hogyan készítsen finom rigatonit és lasagnát. Cserébe megmutatta nekik, hogyan kell hamburgert és sült krumplit készíteni. Mára tehetséges séf vált belőle, de még mindig élvezi új receptek felfedezését és kipróbálását, ugyanannyira, amennyire szívesen osztja meg asztalát barátaival.
Magyar Kurír
Kapcsolódó fotógaléria