Gitártábort tartottak a szelterszfürdői Boldog Özséb Ifjúsági Házban

Kishírek – 2023. augusztus 14., hétfő | 13:06

Újra életre keltették az egész Erdélyből érkező fiatalok a szelterszfürdői Boldog Özséb Ifjúsági Házat, amely a Psallite Gitártábornak adott otthont augusztus 1. és 5. között.

„A tábor elnevezése ellenére itt korántsem csak a gitározásról volt szó. A Psallite Együttes, és így a fiatalokból (középiskolásokból, egyetemistákból) álló szervezőcsapat tagjaként hatalmas örömmel láttam, hogy a tábor öt napja alatt a résztvevőink nemcsak a gitártudásukban fejlődtek látványosan, hanem olyan barátságok alakultak ki közöttük, amelyek biztos elkísérik őket az elkövetkezendő időszakban – olvasható Botár Márta Romkat.ro-n megjelent beszámolójában. – Rengeteg játék, napi kihívások, kirándulás, tábortűz, kiscsoportos beszélgetések, műhelyfoglalkozások, szentségimádás és közös imák színesítették a napjainkat.

A tábor egyik fénypontja pedig a Lehetőségek Estje volt, ahol őszintén rácsodálkoztunk, hogy mennyi tehetség rejlik ezekben a fiatalokban, hiszen saját szerzeményű verstől, daltól kezdve kórusművön át zongorázásig és közös gitározásig mindent hallhattunk.”

A kikapcsolódás mellett nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a lelki programok által a résztvevőknek lehetősége legyen megtapasztalni Isten szerető közelségét, hiszen a zene egy olyan nyelv, amelyen keresztül Istennel találkozhatunk.

Természetesen a gitároktatás kapta a legfontosabb szerepet. A résztvevők öt csoportban tanultak a hét folyamán, az oktatók a szentmise dalai által tanítottak új akkordokat, pengetéseket, technikákat.

A táborzáró szentmise a közös ünneplés mellett arra is alkalmat teremtett, hogy a fiatalok megmutathassák egymásnak, szüleiknek, ismerőseiknek mindazt, amit a magyar kormány és a Communitas Alapítvány támogatásával megvalósult táborban tanultak.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Csog István Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria