Görögkatolikus tudásműhely kezdődött a Csereháton

Kishírek – 2024. február 16., péntek | 13:29

Február 13-án Pál Feri atya két előadásával kezdődött el a hitéleti, kulturális, mentálhigiénés és közéleti témákat célzó, Csereháti Görögkatolikus Tudásműhely című rendezvénysorozat Krasznokvajdán, illetve Baktakéken.

A Csereháti Görögkatolikus Tudásműhely rendezvénysorozatot azzal a céllal indították el szervezői, hogy a nagyvárosoktól messze élők számára, így a Csereháton is legyenek elérhető tartalmas kikapcsolódást adó, színvonalas előadások.

Krasznokvajdán rendezték meg a sorozat első alkalmát a házasság hetében: február 13-án Pál Feri atya tartott előadást Hogyan őrizzük meg életkedvünket címmel a helyi művelődési házban.

A sorozat első alkalmán több mint százan vettek részt a közeli csereháti falvakból.

A nagyböjt kezdetén megrendezett eseményhez egy karitatív kezdeményezés is társult: az előadás előtt egy helyi fiatal súlyos betegségének orvosi kezelésre hirdetett gyűjtést a falu polgármestere, Tóbis Béla.

A következő eseményt ugyanaznap este Baktakéken, a helyi művelődési házban tartották, közel 140 érdeklődő részvételével, akik Pál Feri atya A kiégés elkerülése a házasságban című előadását hallgathatták meg.

A program elején, a támogatóknak köszönhetően, tombolasorsolást tartottak.

A kisgyermekes családok nagy érdeklődésére való tekintettel önkéntes óvodapedagógusok is bekapcsolódtak a kezdeményezésbe, így amíg a szülők az előadáson vesznek részt, szakemberek foglalkoztatják a kicsiket.

A szervezők reménykednek a sikeres folytatásban.

A Csereháti Görögkatolikus Tudásműhely első évada májusban folytatódik, amikor is a 300 éves baktakéki görögkatolikus parókiáról készült dokumentumfilmet mutatják be – ismertette rövid beszámolójában Varga Csaba helyettes lelkész.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria