Gyászmisék XVI. Benedek pápáért egyházmegyéinkben

Hazai – 2023. január 2., hétfő | 17:15

2022. december 31-én XVI. Benedek emeritus pápa befejezte földi zarándokútját. A hazai főpásztorok hálát adva a gazdag életútért és lelkének üdvösségért imádkozva gyászmisét mutatnak be. Az alábbiakban az egyházmegyék meghívásait olvashatják a szertartásokra. A listát a beérkező információk alapján folyamatosan frissítjük.

A Szent I. Szilveszter pápa liturgikus emléknapján elhunyt XVI. Benedek testét január 2-án átszállították a Szent Péter-bazilikába, ahol a ravatalánál imádsággal elbúcsúzhatnak tőle a hívek és leróhatják tiszteletüket. A temetési szertartás a Szent Péter téren Ferenc pápa vezetésével január 5-én, csütörtökön 9.30-kor kezdődik. 

*

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Az MKPK január 9-én, hétfőn 18 órai kezdettel a budapesti Szent István-bazilikában szentmise keretében emlékezik meg az emeritus pápáról. A gyászmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás lesz.

A szentmisére   a püspöki konferencia tagjai szeretettel várnak mindenkit, és Ferenc pápához csatlakozva továbbra is arra kérnek minden jószándékú embert, hogy imáiban emlékezzen meg az emeritus pápáról, valamint imádkozzon Szentatyánkért és az egész Egyházért.

*

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Hálát adva XVI. Benedek gazdag életútjáért és imádkozva lelkének üdvösségért, Palánki Ferenc január 5-én, csütörtökön 18 órától szentmisét mutat be a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, amelyre hívják és várják az egyházmegye papjait és a híveket.

A főpásztor kéri a lelkipásztorokat, hogy az egyházközségekben is emlékezzenek meg az elhunyt egyházfőről.

*

Győri Egyházmegye

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke gyászmisét mutat be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban január 2-án, hétfőn 18 órakor XVI. Benedek emeritus pápáért, aki december 31-én hazatért a Mennyei Atya házába.

Forrás: MKPK Sajtóosztály; Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye; Győri Egyházmegye

Fotó: Vatican Media

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria