Gyermeket várók, gyermekre vágyók szentmiséje a szombathelyi székesegyházban

Hazai – 2023. július 7., péntek | 15:04

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mutatta be a gyermeket váró és gyermekre vágyó párok szentmiséjét Sarlós Boldogasszony ünnepén, július 2-án, a szombathelyi székesegyház búcsúján.

Fekete Szabolcs Benedek püspök szentbeszédében a gyermeket várókhoz és vágyókhoz szólt elsősorban. Többek között azokról a nehézségekről beszélt, amikor egy szeretetteljes kapcsolatban nem adatik meg a gyermekáldás.

Ha az oltárképre nézünk, ott egy boldog történet látszik. Pedig ha mélyebbre tekintünk, Erzsébet és Zakariás házassága nem volt mentes a nehézségektől, hiszen hosszú ideig vártak a gyermekáldásra, de nem adatott meg nekik. De megtörtént a csoda. 

Minden gyermekáldás egy csoda – hangsúlyozta a szombathelyi segédpüspök.

Arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy Vértessomlón van egy kegyhely, ahova a gyermekáldásért zarándokolnak a párok, és évről évre visszamennek oda azok, akik gyermekáldásban részesültek.

Ezzel kapcsolatban a püspök elmondta: vágya, hogy a szombathelyi székesegyházban kialakítsanak egy olyan helyet, mint a Vértesben, ahová zarándokolhatnak a párok, akik kérik a gyermekáldást, és azok is, akiknek az imája már meghallgatásra talált.

A szentmise IDE kattintva visszanézhető.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria