Gyermekmosolyra váltja az év végi gyűjtésből befolyt adományait a Szent István Lovagrend

Hazai – 2023. december 10., vasárnap | 15:00

Az öröm és a jókedv jegyében indította el év végi adománygyűjtését a Szent István Lovagrend, rendi és világi összefogással.

„Ezért hát a mindenünket megosztás szellemében kellene ünnepelnünk, annak a részvételnek a hitelességében, hogy együtt vagyunk, akiknek szükségük van szeretetteljes segítségünkre” – Szent II. János Pál pápa e tanítását követve a Szent István Lovagrend tagjai szeretetteljes segítségüket, külhonban és belföldön egyaránt, a legértékesebb valutára, gyermekmosolyra válthatták.

Tekintettel a szorgos kezekre és az adományozók jóságára, a tervezett egy helyett két helyen is csilingelt a mosolykassza.

Kárpátalján a beregszászi gyerekek Szent Miklós-napi megajándékozását tűzték ki célul. Szép mikuláscsomagokat juttattak el 130 gyermeknek: a Bethlen Gábor Líceum elsős és másodikos kisdiákjainak, a Szent Kereszt-plébánia körzete hittanosainak, valamint a helyi karitászönkéntesek gyermekeinek.

A líceumi gyerekek egy kis előadással, a plébániai hittanosok egy kvízjátékkal készültek a Mikulás fogadására. A két helyszínen jelen lévő tanítók, szülők és hitoktatók részesei lehettek annak, hogy gyermekek arcán felcsillant a mosoly, Szent Miklós örömét, jókedvét hordozva.

A Szent István Lovagrend ezúton is köszöni a Karitásznak a csomagok kiszállításában nyújtott segítségét.

Tekintettel Kárpátalja helyzetére a beregszászi Szent Anna Karitászt a lovagrend ebben az évben két alkalommal anyagilag is támogatta.

Kárpátalján a csomagok átadásánál Kabát Zsuzsanna CSR és Novák György CSR képviselte a a Szent István Lovagrendet.

Ezzel egy időben Pécsett kórházban fekvő kisgyerekek is részesülhettek Szent Miklós öröméből. A Szent István Lovagrend által gyűjtött adományokból itt is megtelt a Mikulás zsákja, aki személyesen kereste fel a pécsi kórházakban fekvő kisgyermekeket. Egy kis beteg éppen kezelés közben látta meg a folyosón érkező Szent Miklóst, és így kiáltott: „Apa mégis igazat mondott! Tényleg megjött a Mikulás!”

A baranyai vármegyeszékhelyen a mikuláscsomagok átadásánál Őri László, a Baranya Vármegyei Közgyűlés elnöke volt megtisztelő partnere a Szent István Lovagrendnek; a szervezetet Szécsi Máté CSR képviselte.

Forrás és fotó: Szent István Lovagrend

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria