Gyermeknapot szervezett a székesfehérvári görögkatolikus gyermekvédelmi központ

Kishírek – 2024. június 19., szerda | 16:01

Gyermeknapra várta június 15-én, szombaton a székesfehérvári Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ a vármegye több mint négyszáz, lakásotthonban vagy nevelőszülőknél élő gyermekét. A központ munkatársai színes programokkal kedveskedtek az intézménnyel kapcsolatban álló gyerekeknek és nevelőszüleiknek a Bregyó Sportcentrum területén.

Sokan éltek a meghívással, benépesült a gyermeknapi vigasságra a székesfehérvári Bregyó Sportcentrum. Igazi vidám rendezvénnyel, a legkisebbekre és a nagyobbakra is gondoltak a program összeállításánál – mondta el Mitrocsák László, a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője.

A rendezvényt Spányi Antal megyéspüspök nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy ott kell jelen lennie és segítenie az Egyháznak, ahol a rászoruló ember él.

A főpásztor örömteli napot kívánt a jelenlévőknek.

A gyermeknap résztvevőit Mészáros Attila alpolgármester is köszöntötte, aki elismeréssel szólt a gyermekvédelmi központ munkájáról.

A köszöntők után Jármi Zoltán, az intézmény lelkivezetője kívánt tartalmas, szórakoztató napot a gyermekeknek, és arra kérte a résztvevőket, hogy ragadjanak meg minden lehetőséget arra, hogy igazi ünnepé váljon ez a kivételes alkalom.

A gyermeknapi mulatságon kicsik és nagyok is jól érezhették magukat, részt vehettek a játékos foglalkozásokon és a szórakoztató, vidám programokon, amellyel a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ és támogatóik ajándékozták meg őket.

Szöveg: Berta Kata

Fotó és videó: Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria