Gyrosparti a szeretet nevében Nagydémen

Kishírek – 2023. december 18., hétfő | 14:18

Összefogtak a Volánbusz Zrt. munkatársai és a veszprémi Németh Autószervíz a nagydémi Jelenlét Pont kis pártfogoltjaiért: november elején gyrospartit rendeztek a gyerekeknek. Az eseményen – amely olyan jól sikerült, hogy a családok már alig várják a következő alkalmat – mintegy hetvenen vettek részt; többségük most először kóstolt ilyen ételt.

Izgatott gyerekekkel és szülőkkel telt meg még november elején a nagydémi Jelenlét Pont – gyrospartira hívták a családokat. A Volánbusz dolgozói ajánlották fel, hogy vendégül látják a nagydémieket.

A kezdeményezés nem előzmény nélküli: a Jelenlét Pont vezetőjének, Csetényi-Guba Marának férje, Csetényi Károly már többször támogatta önkéntes munkával a közösségi ház programjait, így személyesen is találkozott a családokkal, gyermekekkel. Sorsuk mélyen megérintette, ezért a közlekedési társaság szakszervezeti vezetőjeként kezdeményezte, hogy néhány munkatársával támogassák őket.

A felhívására azonnal jelentkezett Al-Mawed Mustafa és felesége Emőke, akiknek éttermi tapasztalatuk is van, és elkezdődött a szervezés. Mustafáék hozták a szaktudásukat, Károly és a Jelenlét Pont munkatársai pedig a lelkesedésüket, amiből élménydús közösségi program született.

A gyrospartit a Németh Autószervíz is támogatta; a Volánbusz apró ajándékokat küldött az eseményre.

A résztvevők örömmel kóstolták az új ízeket, hisz korábban szinte egyikük sem evett még gyrost. Kedvükre és tetszésükre volt az étel, sokan repetát is kértek.

A visszajelzések alapján elmondható, hogy biztosan nem ez volt az utolsó ilyen összejövetel a házban.

Forrás és fotó: Pannonhalmi Főapátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria