Gyulafehérváron ülésezett a Papi Továbbképző Testület

Külhoni – 2022. október 11., kedd | 9:49

Október 6-án Gyulafehérváron ülésezett a Papi Továbbképző Testület (PTT); kiértékelték az eddigi eredményeket, tapasztalatokat és tanácskoztak a Papi Továbbképzési Program következő ötéves ciklusáról. A testület tagjai a kispapokkal együtt részt vettek a székesegyházban tartott szentmisén.

„A jó felkészültséghez elengedhetetlen a folyamatos és állandó szellemi képzés és tanulás, különösen annak érdekében, hogy korunk újabb és újabb, egyre összetettebb kérdéseire, problémáira, kihívásaira megfelelő válaszokkal, útmutatással szolgálhasson a pap lelkipásztori munkája minden területén” – írja Kovács Gergely érsek vonatkozó körlevelében.

Ennek szolgálatában áll a Gyulafehérvári Főegyházmegye Papi Továbbképzési Programja (PTK), amelynek első két – a 2021-es és a végéhez közeledő 2022-es – évada népszerű és hasznos kezdeményezésnek, sikeres indulásnak bizonyult. A kezdeményezés 2023-tól a Gyulafehérvári Főegyházmegye Papi Továbbképzési Szabályzata alapján immár intézményes formában él tovább, melynek értelmében „a papok kötelezettsége és joga továbbképzési rendezvényeken való rendszeres részvétel, e kötelezettség teljesítésének nyilvántartásáról, valamint a továbbképzés koordinálásáról egy szakmai testület gondoskodik”.

*

Az idén május 24-én létrehozott Gyulafehérvári Főegyházmegyei Papi Továbbképző Testület (PTT) elnöke András István mesterkanonok, szemináriumi rektor, tagjai Diósi Dávid vicerektor, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának dékánja, Kiss Endre spirituális, Csont Ede tusnádi plébános, valamint Takó István, a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébánia plébánosa. A testület munkáját segíti továbbá Dávid Tünde érsekségi projektmenedzser is, aki a továbbképzési program szervezési, koordinálási és logisztikai részéért felel.

Forrás és fotó: Romkat.ro /Seminarium.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria