Gyűlést tartott a Szociális Testvérek Társaságának erdélyi kerülete

Megszentelt élet – 2024. július 30., kedd | 9:02

Július 26–28. között tartotta meg romániai kerülete választókerületi gyűlését a Szociális Testvérek Társasága Kolozsváron. A találkozót egy hosszabb folyamat előzte meg, melynek során a testvérek további irányvonalakat kerestek küldetésük és közösségi életük mind teljesebb megéléséhez.

A kerületi gyűlés alkalom volt arra, hogy visszatekintsenek az elmúlt négy év gazdagságára, valamint hogy ismételten elköteleződjenek az egyéni felelősségvállalásra.

A találkozó moderátora Kővári Magdolna általános elöljáró volt, aki július 28-án, vasárnap az esti 6 órai szentmisét követően az újonnan megválasztott vezetőséget is beiktatta a kolozsvári Szent Mihály-templom főoltára körül összegyűlt testvérek jelenlétében.

Az egész közösség számára megerősítő élményt jelentett, hogy a Szociális Testvérek Társasága egykori anyaházának oltárköve előtt imádkozhattak.

Az újonnan megválasztott kerületi vezetés tagjai: Homa Ildikó kerületi elöljáró, Gábor Csilla elöljáró-helyettes, Fülöp Magdolna és Farkas Ibolya tanácstagok.

A beiktatási szertartás keretében Nóda Mózes megáldotta a tanácstagok gyertyáját és az egész közösséget.

Az elöljáró a közös reflexiót Reményik Sándor A kövek zsoltára című versével indította. Elhangzott: a versnek mindenki számára van üzenete, nem csupán a testvérek számára: a kő a kezedben van, rajtad múlik, hogy rombolsz vagy építesz vele.

Az elkövetkezendő időszakban a testvérek a generációk speciális szükségleteire és kültagjaik képzésére igyeznek fokozottan is odafigyelni, valamint közösségi életük minőségére, hogy az bátorítást jelentsen mások számára is.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Szociális testvérek Társasága erdélyi kerülete Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria