Hamarosan indul a „Nehéz kérdések, világos válaszok” online előadás-sorozat új féléve

Nézőpont – 2024. szeptember 16., hétfő | 9:47

Az ötödik félévvel folytatódik szeptember 25-én a Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Irodájának Nehéz kérdések, világos válaszok című, aktuális hit- és társadalmi kérdéseket körüljáró online előadás-sorozata. Szó esik majd arról, hogyan működik a világegyház; milyen szempontok alapján döntenek a dispozíciókról; a szentségkiszolgáltatás feltételeiről; sőt angyalokról és démonokról is.

Csatlakozni a korábbiakhoz hasonlóan ingyenesen használható Zoom-alkalmazáson keresztül lehet majd IDE kattintva (azonosító szám/Meeting ID: 835 6608 7734; jelszó: martinus). Minden előadás szerdai napra esik és 18 órakor kezdődik.

Szeptember 25-én Hogyan működik a Világegyház? – A vatikáni hivatalok és a diplomácia címmel kerül sor az első online követhető előadásra, a téma előadója Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára lesz.

A soron következő vendég október 16-án Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök, aki A dispozíciókról, avagy a papi áthelyezések szempontjai és háttere címmel tart majd előadást.

Mit tudhatunk a szellemi teremtményekről? – erre a kérdésre november 20-án Deák Hedvig OP, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dogmatikatanára igyekszik majd választ adni Az angyalok és a démonok alcímű előadásában.

A sort Molnár Szabolcs plébános, bírósági helynök zárja, aki a szentségek felvételének és kiszolgáltatásának feltételeibe avatja be majd online hallgatóságát december 4-én.

A korábbi alkalmak visszanézhetők a Szombathelyi Egyházmegye YouTube-csatornáján.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria