Hanghullám a Balatonon – Mindszenty bíborosról másképp a Szent Miklós-hajón

Kultúra – 2024. szeptember 9., hétfő | 17:00

Ismét kifut a Szent Miklós hajó, ezúttal a balatonfüredi hajóállomásról, szeptember 15-én. A Veszprémi Főegyházmegye „Hanghullám” elnevezésű programja keretében az érdeklődők a Mindszenty 80 emlékévhez kapcsolódóan érdekes előadást hallhatnak az egykori veszprémi püspökről, későbbi bíborosról.

A szervezők a Balaton egyik legnagyobb rendezvényhajójára, a Szent Miklósra várnak minden érdeklődőt 16 órától, egy kellemes hajózással egybekötött érdekes előadásra, amely a Mindszenty bíborosról másképp címmel hangzik el.

Udvardy György veszprémi érsek március 3-án hirdette meg a Mindszenty 80 emlékévet abból az alkalomból, hogy éppen nyolcvan esztendeje nevezte ki XII. Piusz Mindszenty Józsefet veszprémi püspökké. Éppen ezért ebben az esztendőben a főegyházmegye egyik célja az, hogy minél szélesebb körben megismertesse és közelebb hozza a ma emberéhez a későbbi bíboros személyét.

Török Csaba egyetemi tanárral, az esztergomi bazilika plébániai kormányzójával  Mindszenty József esztergomi éveiről Loószné Dömötör Enikő beszélget a Szent Miklós-hajón.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, a jegyár 2000 forint/fő.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria