Hatezer résztvevő a MEHR 2016 imakonferencián Augsburgban

Kitekintő – 2016. január 5., kedd | 17:15

Magyarul is követhetők az interneten a január 3. és 6. között Németországban, Augsburgban zajló imakonferencia eseményei. A „MEHR 2016” programját a bajor városban működő Imádság Háza szervezi. A karizmatikus megújulás jegyében született ökumenikus kezdeményezés 24 órás dicsőítésre hív.


Több mint hatezer résztvevővel folyik Augsburgban a MEHR (magyarul: „többet”) 2016 elnevezésű imakonferencia. A négy nap alatt éjjel-nappal dicsőítés, ima és előadások várják a különböző felekezetekhez és generációkhoz tartozó érdeklődőket. Magyarországról is érkeztek résztevők, többek között Hodász András atya.

A MEHR 2016 egy olyan konferencia, ahol csak Jézusról van szó, és arról, mit jelent igazán szeretni – fogalmaznak meghívójukban a szervezők, az augsburgi Imádság Háza kezdeményezés képviselői.

A találkozó fő előadója Johannes Hartl biblikus teológus, katolikus nagycsaládos édesapa, az augsburgi Imádság Háza alapítója és vezetője. Az előadók között van Stefan Oster SDB passaui püspök, aki évek óta szorosan kötődik az Imádság Háza kezdeményezéshez.

Az Imádság Háza (angolul House of Prayer, németül Gebetshaus) mozgalom az egyesült államokbeli Kansas Cityből indult több mint tíz évvel ezelőtt: néhány fiatal egyetemista elhatározta, hogy a nap 24 órájában dicsőítik Istent. Németországban a kezdeményezést követve a katolikus egyház karizmatikus megújulásának jegyében hozták létre Augsburgban az Imádság Háza közösséget. Tagjai a nap 24 órájában imádkoznak; teszik ezt fiatalosan, ökumenikusan, modern dicsőítő zenével kísérve. Különböző életállapotú és korú emberek vállalják ezt a szolgálatot, akik az imádkozást érzik küldetésüknek.


A ház folyamatosan nyitva van, csatlakozni lehet a dicsőítő szolgálatot vezetőkhöz vagy akár csendben elmélyülni, a Bibliát olvasni. Változatos imaformák töltik ki a nap 24 óráját, váltakozik a szenvedélyes dicsőítés, a közbenjáró ima, a csend, a bibliai olvasmányokat aláfestő zene. Egy azonban nem változik: mindig van ott valaki, aki imádkozik. Éjjel-nappal, az év 365 napján.

A 24 órás dicsőítés, a MEHR 2016 imakonferencia élő közvetítése a http://www.gebetshaus.org/news/mehr-2016-webstream címen elérhető német és angol nyelven.

Aki magyarul szeretné hallgatni a tanításokat, párhuzamosan megnyithatja a következő hivatkozást: http://www.imadsaghaza.org/hirek/mehr-konferencia-eloben-az-itthon-maradoknak. (Itt csak a tanítások hallgathatók magyar nyelven; a dicsőítések, szentmisék kizárólag eredeti nyelven követhetőek.)

Fotó: Gebetshaus.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria