Házaspárok lelkigyakorlata a szombathelyi Martineum akadémián

Hazai – 2014. július 23., szerda | 11:58

Negyedik alkalommal rendezték meg július 11. és 13. között a házaspárok lelkigyakorlatát a Martineum Felnőttképző Akadémián – adja hírül a Szombathelyi Egyházmegye honlapja.

A program főként a kisgyermekes jelentkezők figyelmét keltette fel, de akadtak résztvevők az idősebb korosztályból is. A gyermekfelügyeletet is biztosító lelkigyakorlatra külhoni résztvevők is érkeztek. Tartalmas, egymásra figyelésben gazdag hétvégét tölthetett együtt tíz család Bodorkós Imre atya lelkivezetésével.

A lelkivezető Ferenc pápa gondolatai alapján adott fogódzókat a páros beszélgetésekhez. Arra hívta fel a figyelmet, hogy Istené az elsőség mindenben, kapcsoljuk hitünket az életünkhöz. Tanuljuk meg a közösségi látásmódot, de a szabad akarat szentségét se hagyjuk figyelmen kívül.

Szombat délután minden házaspár házon kívül is tölthetett kettesben egy kis időt, míg a gyermekekre felügyeltek. A hétvége alatt a páros beszélgetéseken kívül kiscsoportos témafeldolgozást is szerveztek, melynek során a résztvevők megoszthatták egymással házasságukkal, gyermekeikkel kapcsolatos tapasztalataikat. Esténként, a kicsik fektetése után spontán beszélgetésekre és vébémeccsnézésre is alkalom nyílt.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria