A Pécsi Egyházmegye hitoktatói már készen állnak az új tanévre

Hazai – 2024. augusztus 31., szombat | 12:01

A 2024/25-ös tanév kezdete előtti utolsó hajrában leginkább a szülőknek van megszámolhatatlan feladatuk az iskolakezdéssel kapcsolatban, de a pedagógusok és a hitoktatók is a készület utolsó fázisában tartanak. Augusztus végéhez közeledve az egyházmegye katekétái háromnapos továbbképzésen vettek részt Pécsett, ahol Veni Sancte szentmisével indították a találkozót.

A pécsi székesegyházban Nagy Norbert hitoktatási referens, esperes, tolnai plébános celebrálta a szentmisét Dallos Tamás komlói, Battonyai János mágocsi és Horváth Sándor nagydorogi plébános koncelebrálásával. A liturgiában a felolvasásokat a hitoktatók végezték.

Nagy Norbert köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy azért gyűltek össze, hogy előkészüljenek és felkészüljenek, hiszen valami véget ért és valami új kezdődik a hitoktatók életében is. „Rajtuk, azaz rajtunk múlik, hogy az új tanévben az érzéseinkben, gondolatainkban, vágyainkban alkut kötünk, elégedetlenkedünk, az áldozat szerepében tetszelgünk, méricskélünk vagy inkább a malaszt és a hála vezet minket és szeretetünkkel megsimogatjuk a ránk bízottakat.”

„Azért jöttünk össze, mert jó lenne, ha mi is egy kis simogatást kapnánk egymástól, a programoktól, de legfőképpen Jézustól akarjuk ezt a simogatást, ezért imádkozunk ma együtt” – mondta Nagy Norbert, aki a szentmise zárásában paptársaival közösen kérte a megjelent katekéták életére és szolgálatára a Jóisten áldását.

A Pécsi Egyházmegyében jelenleg mintegy 160 katekéta vesz részt a hitoktatásban, akik egyházmegyei fenntartású oktatási, nevelési intézményben mintegy 4100, állami fenntartásúban 13500, plébániai hittancsoportokban több mint 6600 gyermek számára közvetítik hitünk tanítását.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria