Hivatásos nevelőszülőket keres a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Hazai – 2022. november 29., kedd | 13:04

Magyarországon mintegy 23 ezer olyan gyermek van jelenleg, aki valamilyen okból nem élhet a biológiai szüleivel, családjával, ugyanakkor megértő, elfogadó és szerető gondoskodásra van szüksége. Annak érdekében, hogy minél ismertebbé tegyék a nevelőszülői hivatást, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató intenzív kampányba kezdett.

Nevelőszülőnek lenni pótolhatatlanul hasznos hivatás. Erre a nem könnyű, ugyanakkor nagyon szép szolgálatra olyan emberek alkalmasak, akik készek bármilyen hátterű, életkorú gyermek befogadására. A gyermekvédelem ma már a nagy létszámú intézetek helyett szeretetteljes, elfogadó légkört igyekszik biztosítani a nevelőszülői hálózatban, ahol a hivatásos nevelőszülők készek a saját otthonukba fogadni a családjukból kiemelt gyermekeket.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató közössége Magyarország egyik legnagyobb gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézményrendszere, 2011-ben alapította Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök. A szolgáltató így nem csupán egy jogi szervezet, hanem keresztény szemléletmódot valló közösség is, ahol küldetésként élik meg a családból kiemeltek sorsának jobbá tételét: „Reményt ébreszteni, jövőt mutatni, a bizalom sebeit gyógyítani ott, ahol a kiszolgáltatottság az úr!” – fogalmazta meg a szervezet hitvallását Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója.

Ellátási területük minden megyéjében készítettek egy-egy kisfilmet, melyben nevelőszülők vallanak a hivatásvállalásuk motivációjáról és szépségeiről.

Ha szeretne többet megtudni a nevelőszülői hivatásról, ha a szeretet erejével segítene családjukból kiemelt gyermekeken, az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: a +36/20/946-1005-ös vagy a +36/20/921-4670-es telefonszámon; vagy a neveloszulo.jelentkezes@szentagota.hu e-mail-címen. Bővebb információkat ITT találnak.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye/Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria