Hivatástisztázó nyílt hétvégét tartanak a budapesti piarista növendékházban

Megszentelt élet – 2022. november 29., kedd | 10:39

A piarista hivatás iránt érdeklődő fiatalok számára nyílt napokat szervez a Kalazantínum növendékház december 9. és 11. között Budapesten. A lehetőséget azoknak a 17–27 év közötti fiataloknak ajánlják, akik fontolgatják a piarista szerzetesi életet, illetve szeretnének többet megtudni a „piaristaságról”, a szerzetesi életről.

„Rómában megtaláltam Krisztus szolgálatának számomra legjobb módját a szegény gyerekek szolgálatában, és ezt el nem hagynám semmiért a világon.” (Kalazanci Szent József) A piarista rend alapítója, Kalazancius hosszú utat járt be életében, míg ezt a mondatot megfogalmazta önmagáról, a hivatásáról.

A nyílt napokon a hivatásukat kereső fiatalok számára szeretne segítséget nyújtani a Kalazantínum növendékház: az érdeklődők betekintést nyerhetnek a piaristák ima- és közösségi életébe, küldetésébe, valamint megismerhetik a piarista képzési folyamatot, de lehetőség nyílik személyes beszélgetésekre is a növendékekkel és az örökfogadalmas piarista szerzetesekkel. 

A  piarista hivatásról bővebben ITT olvashatnak, jelentkezni IDE kattintva lehet!

Kapcsolatfelvétel: Molnár Lehel SP hivatáskultúráért és a hivatásgondozásért felelős tartományi megbízottnál a molnar.lehel@piarista.hu e-mail címen.

Forrás és fotó: Piarista Rend Magyar Tartománya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria