Hogyan döntsünk jól? – Bellovics Gábor SJ vezette a Tiszta Szívek Mozgalmának imaestjét Győrben

Kishírek – 2022. október 12., szerda | 16:31

Október 11-én a Tiszta Szívek Mozgalma imaestet tartott a győri Szent Anna orsolyita templomban. A szentségimádással egybekötött imaestet Bellovics Gábor jezsuita atya vezette.

Bellovics Gábor SJ a jerikói vak (Mk 10,52) történetét vette elmélkedésének kiindulópontjául. A szentírási elbeszéléshez kapcsolódóan elsőként arra mutatott példákat, hogy Isten felé igazi, mély kérésünket, amelyre valóban vágyunk talán nem is olyan egyszerű megfogalmazni.

Elmélkedésének következő pontjában arra kérte a fiatalokat, hogy néha álljanak meg, és építsenek be „szűrőket” életükbe, ezáltal nem adják tovább a mások által szerzett sebeket.

Végül három nagyon lényeges eligazítást adott: aláhúzta az őszinteséget, amely legyen életünk minden helyzetének alapja; keresztényként legyünk olyan emberek, akiknek a jelenlétében jó lenni; és az álarcokat, amelyeket esetlegesen viselünk, minél előbb vessük le, és ne 94 évesen jöjjünk rá arra, hogy ezek nélkül is tudtunk volna teljes életet élni.

Az imaesten részt vettek az Apor- és Prohászka-iskola tanulói, a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium diákjai, valamint iskolalelkészeik, Kálmán Imre és Simon Dávid atya.

Zenei szolgálattal közreműködött Marek László.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Fotó: Kálmán Imre iskolalelkész / Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria