Hogyan készüljünk karácsonyra? – Podcastot indított a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely

Megszentelt élet – 2023. december 14., csütörtök | 13:41

A karácsony és az ajándékozás valódi lényegéről szól többek között a népszerű nemzeti kegyhely első podcastja, amelyben Palkó Julián ferences szerzetes arról beszél, hogyan tudnánk igazán örömet okozni egymásnak karácsonykor.

A Mátraverebély-Szentkúton szolgáló ferences szerzetes szerint az ünnep arra tanít, hogy a csoda egyszerű dolog; itt van közöttünk, mi magunk vagyunk azok. Vegyük észre mindenkiben a csodát, hiszen azzal adhatjuk a legtöbbet, ha felfedezzük egymásban a születő Jézust.

„A tárgyi ajándék is fontos lehet, amennyiben egymás megbecsülését és szeretetét fejezzük ki vele. Önmagában, ha nincs mögötte a szeretet szándéka, nem ér semmit.

Igazi örömöt okozni azzal tudunk, hogy segítünk egymásnak abban, hogy létezésünk azzá legyen, aminek Isten teremtett bennünket.

Mindenkivel érzékeltessük, hogy fontos, egyedi, hiszen Isten teremtménye. Nincs két egyforma ember, és mindenki máshogy tudja kinyilvánítani a szeretetet a földön, amelyre szükség van” – fogalmazza meg Julián atya.

Mátraverebély-Szentkút weboldalán mostantól havi rendszerességgel jelennek majd meg az aktuális lelkigyakorlatokhoz, zarándoklatokhoz, a kegyhelyhez vagy a ferencesek életéhez kötődő beszélgetések.

A következő adás témája a nemzeti kegyhely fejlesztése lesz.

Palkó Julián OFM adventi gondolatait IDE kattintva lehet meghallgatni.

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria