Hulladékból robot? – Versenyt nyert az edelényi görögkatolikus iskola diákjainak projektje

Hazai – 2024. június 22., szombat | 13:00

Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola tanulói alkották a legjobb robotot a Széchenyi István Egyetem projektversenyén. Nyereményüket június 14-én vehették át.

A győri székhelyű Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara SZE GIRLS (Tehetséges STEM lányok a Széchenyi-egyetemen) projektet indított azzal a céllal, hogy a lányok körében növekedjen az érdeklődés a műszaki, természettudományi és az informatikai területek iránt.

Országos STEM (mozaikszó; az angol természettudomány, mérnöki tudomány, technológia és matematika szavakból) versenyt hirdetettek, kizárólag lányok számára, melyben projektfeladatot kellett megoldani és dokumentálni az ötletelési, tervezési fázistól kezdve egészen a megvalósításig. A pályázó csapatok rövidfilmekkel mutatták be az alkotásaikat.

Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola tanulói első helyezést értek el a „Hulladékból robot” komplex projektversenyen.

A STEMberek csapat tagjai: Gólya Réka Róza, Fazekas Dorina, Zsemkó Anna, felkészítőjük Mózes-Jóna Nikolett. Pályamunkájuk videója alább megtekinthető.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria