Hűséggel és szeretettel – Boldog Batthyány-Strattmann László-kilenced Európa és a világ békéjéért

Hazai – 2024. január 22., hétfő | 10:45

A budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánián működő Robert Schuman Imakör és a bécsi Collegium Pazmanianumhoz kötődő Mindszenty József Imakör tagjai nagykilencedet kezdenek Boldog Batthyány-Strattmann László tiszteletére emléknapján, január 22-én, hogy közbenjárását kérjék Európa és a világ békéjéért, lelki gyógyulásáért.

Az imakilencedhez csatlakozók mélyebben megismerhetik Batthyány-Strattmann László életét és életszentségét. Küzdelmes élete során a lelkében fokozatosan bontakozott ki a három isteni erény, a hit, a remény és a szeretet, amelyek megérlelték őt az örök élet boldogságára. A résztvevők a kilenced során a szent életű orvos hitéről és imaéletéről, az Istenbe vetett reményéről és bizalmáról elmélkednek; majd a hitvalló családja, a betegek és a szegények iránti szeretete kerül előtérbe.

Az egymással lelki rokonságban álló két imaközösség már korábban is végzett hasonló szándékra közös imakilencedet. 2022-ben a kilenc imaalkalom során a francia kereszténydemokrata politikus, az európai egység alapító atyja, Robert Schuman közbenjárását kérték Európa és a világ békéjéért. A 2023-as Mindszenty-nagykilencedben a tiszteletreméltó bíboros életútját ismerhették meg mélyebben, és szemlélhették erényeit.

Az imakezdeményezések különlegessége volt, hogy – mivel online térben szerveződtek az alkalmak – határokon átívelő módon összefogta a világon élő magyar testvéreket. A résztvevők így többek között Bécsből és Kanadából is be tudtak kapcsolódni a békéért mondott novénába. Az imaalkalmakat Varga János atya, a bécsi Pázmáneum rektora kísérte.

Ennek hagyománya idén is folytatódik. A 2024-es közös nagykilenced január 22-től szeptember 22-ig tart, és havonta hívja közösségbe az Európa és a világ békéjéért imádkozni vágyó testvéreket Boldog Batthyány-Strattmann László lelki közelségébe, hogy egyre mélyebben megismerhessék őt és életszentségnek momentumait, növekedve ezáltal a hűségben és szeretetben.

A 2003-ban boldoggá avatott szemorvos a látás nemcsak testi, hanem lelki értelemben vett gyógyítását is hivatásának tekintette.

A Robert Schuman Imakör által szervezett Boldog Batthyány-Strattmann László-nagykilencedre a robertschumanimakor@gmail.com e-mail-címen lehet jelentkezni. Lehetőség van online módon havonta a közös imában való részvételre. A kilenced egyes imaegységei természetesen önállóan is végezhetők.

Szöveg: Bágya Rita és Taczman Andrea, a Robert Schuman Imakör vezetői

Forrás: Robert Schuman Imakör

Fotó: muzeumkormend.hu; wikipedia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria