Idén Hajdúdorogon rendezik meg az országos cigánypasztorációs lelkigyakorlatot

Hazai – 2024. augusztus 7., szerda | 13:49

„Taníts meg minket imádkozni!” (Lk 11,1) mottóval rendezik meg augusztus 22–24-én a VI. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlatot Hajdúdorogon, a Boldog Ceferino Intézet szervezésében.

A mintegy száz fő részvételével zajló háromnapos eseményt megtiszteli jelenlétével Székely János püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Cigánypasztorációs Bizottságának elnöke; Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita és Szocska Ábel nyíregyházi megyéspüspök is.

A cigánypasztorációs lelkigyakorlatnak idén a Nagy Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola ad otthont (4087 Hajdúdorog, Ady Endre u. 23–27.), ahova az ország számos egyházmegyéjéből és határon túlról is érkeznek résztvevők.

A szervezők a Ferenc pápa által meghirdetett imádság évében az Istennel folytatott párbeszédet helyezik a középpontba, erre utal az esemény mottója is: „Taníts meg minket imádkozni!” (Lk 11,1)

A VI. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlat augusztus 22-én, csütörtökön 16 órakor kezdődik. Az elmélkedéseket Juhász Imre plébános, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye cigánypasztorációs referense tartja.

Az esemény második napján, augusztus 23-án, pénteken rövid gyalogos zarándoklatot is szerveznek Hajdúnánásra, ahol Székely János püspök megáldja Rézműves Tódor cigányprímás emléktábláját.

Az országos cigánypasztorációs lelkigyakorlatot 2018 óta évről évre az ország különböző pontjain rendezik meg, mintegy harminc településéről érkeznek a résztvevők.

Forrás és fotó: Boldog Ceferino Intézet

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria