Idén is lesz Kovász – Másodjára rendezi meg a családi fesztivált a Pécsi Egyházmegye

Hazai – 2023. június 19., hétfő | 10:35

A Pécsi Egyházmegye idén is megrendezi a 2022-ben hagyományteremtő szándékkal életre hívott és nagy sikert aratott egyházmegyei családi fesztiválját, a Kovászt. Az augusztus 19-i rendezvény előkészületei már javában zajlanak. Az egyházmegye minden egyházközségéből várják a híveket, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket, családosokat és egyedülállókat egyaránt.

„A mennyek országa hasonlít a kovászhoz, amelyet fogott az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, s az egész megkelt tőle.” (Mt 13,33) – A rendezvény mottóját Felföldi László megyéspüspök szándéka szerint Máté evangélistától választották, a cél ugyanis az, hogy ahogyan a kovásztól megkel a kenyér, úgy keljen meg és növekedjen, gazdagodjon Jézus Krisztus szeretetében a Pécsi Egyházmegye egyházközségeinek közössége is.

A tavaly első alkalommal megtartott rendezvényre több mint kétezer látogató érkezett a Pécsi Egyházmegye egyházközségeiből.

A Kovász családi fesztivál a Rózsakerttől a püspöki palotáig tíz helyszínen (Rózsakert, Barbakán-kert, pécsi székesegyház, a székesegyház nyugati tere, Dóm tér, Magtár Látogatóközpont, a püspöki palota kertje, Pécsi Egyházmegyei Könyvtár, Dóm Kőtár, Püspöki Kincstár) augusztus 19-én 10 és 18 óra között változatos programokkal várja a látogatókat. Egyebek mellett koncertek, bábszínház, ugrálóvár, íjászat, lovaglás, kézműves-foglalkozások, idegenvezetések, gasztronómia közül válogathatnak a fesztiválra érkezők. Parkolásra a környező utcákban lesz lehetőség.

A részletes programokkal hamarosan a Pécsi Egyházmegye oldalán jelentkeznek a szervezők.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria