Idén is máriagyűdi apa-fia zarándoklatra hív Felföldi László püspök

Hazai – 2024. szeptember 19., csütörtök | 11:37

Az édesapák és fiaik közötti személyes köteléket gazdagító gyalogos zarándoklatra hívja kortól függetlenül a nagyapákat, édesapákat és fiaikat Felföldi László pécsi megyéspüspök. A főpásztor által személyesen vezetett, Pécsről Máriagyűdre tartó zarándoklatot immár harmadik alkalommal rendezik meg, idén október 5-én.

„Isten úgy bánik veletek, mint fiaival” (Zsid 12,7) – a Zsidóknak írt levélből választott szentírási szakasszal az édesapákat és fiaikat szólítják meg, és hívják kötetlen találkozásra, gyalogos zarándoklatra a szervezők.

Az apa-fia zarándoklat egyszerre teremt lehetőséget az aktív pihenés közbeni tartalmas beszélgetésekre, lelki töltekezésre, az apa-fia kapcsolat építésére. Az út megtétele igénybe veszi a testet, ugyanakkor a teremtett világ közelsége kiváló helyszínként szolgál a beszélgetésekre, ahol az egymás között felmerülő kérdéseket és válaszokat az út megtétele, a fizikai megpróbáltatás is formálja.

A zarándokok október 5-én, szombaton 7.30-kor gyülekeznek Pécs határában, Reménypusztán, és 8 órakor indulnak a Pogányon és Bissén át vezető, több mint húsz kilométeres zarándokúton Máriagyűdre.

A tervezett érkezési időpont körülbelül 14.30, amikor zárásként a főpásztor vezetésével szentségimádáson vesznek részt a zarándokok a kegyhely bazilikájában.

A zarándoklaton mindenki a saját felelősségére vehet részt. A szervezők kérik, hogy az időjárásnak megfelelő öltözetről, vízhatlan ruházatról, továbbá kellő mennyiségű folyadékról és igény szerinti hideg élelemről a résztvevők saját maguk számára gondoskodjanak. Máriagyűdről a hazautazás egyénileg történik. Lehetőségként a Volánbusz Zrt. menetrendszerinti járatainak használatát javasolják a szervezők.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria