Idén is megrendezik a Szeretetláng Fesztivált Máriaremetén

Hazai – 2024. augusztus 8., csütörtök | 15:56

Augusztus 31-én, szombaton 9 órai kezdettel rendezik meg az idei Szeretetláng Fesztivált Budapesten, a máriaremetei kegytemplom parkjában. A találkozó kiemelt előadója Dominik Chmielewski SDB atya lesz Lengyelországból. A fesztivál vendége lesz még Dariusz Dąbrowski, a lengyelországi Szeretetláng Mozgalom papi vezetője. A szentmise főcelebránsa az idén aranymisés Mészáros Domonkos OP lesz.

A találkozó előadója, Dominik Chmielewski SDB egy interjúban így vallott a megtérése előtti életéről: „Egész fiatalságom a harcművészetekhez kapcsolódott. Naponta két órát töltöttem távol-keleti meditációval, (...) 21 évesen a Lengyel Harcművészeti Szövetség karateigazgatója lettem, és a karate harci változatát oktattam. Arra tanítottam a fiatalokat, hogyan kell megölni valakit – ötvenféle módon – egyetlen ütéssel. A bulikon és a diszkókban, ahol megjelentem, azt mondták: »Nézd, itt az a karatés srác, aki olyan sokat iszik.« Utólag visszagondolva ez kínos érzés, de akkoriban nem nagyon izgatott.”

A „karatés srác” megtérése után belépett a szalézi rendbe, és a papi hivatást választotta. Előadásai rendkívül népszerűek a fiatalok körében. Ő alapította a Szűz Mária Harcosai közösséget, amely minden hónap első szombatján férfiak ezreit hívja közös rózsafüzér imára köztereken. Kezdeményezése a világ számos országában terjed, így hazánkban is.

A fesztivál vendége lesz Dariusz Dąbrowski atya, a lengyelországi Szeretetláng Mozgalom papi vezetője is.

A találkozón az örvendetes rózsafüzért Simon Dávid atya buzdító szavai vezetik be. A tizedek között fiúk, férfiak tesznek tanúságot arról, hogy miért tartják fontosnak a Szűzanya közbenjárását kérni ezzel az imával.

A szentmise főcelebránsa az idén aranymisés Mészáros Domonkos OP lesz.

A fesztivál kisgyermekes családoknak is kitűnő programlehetőség: a szabadtéri oltár előtt füves területen telepedhetnek le; az ősfás parkban több helyen lehetőség van labdázásra, focira; a kisebbeket modern játszótér várja.

A közelben található Remete-szurdokot és a hajdan pálos szerzetesek által lakott Remete-barlangot is felkereshetik a kirándulni vágyók.

A rendezvényről bővebb információ a Szeretetláng Mozgalom honlapján olvasható.

Forrás és fotó: Szeretetláng Mozgalom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria