Idén is várják a fiatalokat a görögkatolikus ifjúsági gyalogos zarándoklatra

Hazai – 2023. június 19., hétfő | 9:03

Már 21. alkalommal hívják a görögkatolikus fiatalokat az évről évre egyre népszerűbb ifjúsági gyalogos zarándoklatra, melynek célállomása Máriapócs. Idén augusztus 14-én indul a zarándoklat Sárospatakról.

A szervezők sok izgalmas, élményekkel teli programmal várnak minden résztvevőt. A gyülekező tehát Sárospatakon lesz, ahonnan a Gávavencsellő–Kemecse–Nyírpazony–Nagykálló útvonalon haladva érkeznek meg a zarándokok a máriapócsi kegyhelyre, az Istenszülő oltalma alá augusztus 19-én.

A célállomás változatlan, a központi téma viszont évről évre változik. Az idei mottó: „Megmutatom neked a bölcsesség útját” (Péld 4,11).

A regisztráció már elindult. EZEN A LINKEN keresztül lehet jelentkezni.

A részletes programot hamarosan közzéteszik. Addig is érdemes követni a zarándoklat Facebook-eseményét.

A szervezők mindenkit biztatnak a meghívóban: „Csatlakozz hozzánk ebben a szent utazásban, ahol a zarándoklat közben egyaránt megtapasztalod a csendes és csoportos elmélyülést a hitben, a közös imádkozás erejét, valamint a kulturált, keresztény, katolikus szórakozást is egy-egy fárasztó nap alatt és után. Az út során lehetőséged nyílik új barátságokat kötni, új embereket megismerni, jobban elmélyíteni kapcsolatodat az Istennel, és rátalálni önmagadra.”

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria