Idén már hat tantárgyból rendezik meg a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Versenyt

Hazai – 2016. szeptember 25., vasárnap | 12:01

A 2016/2017-es tanévben is meghirdeti a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Versenyt angol, filozófia, magyar, matematika, művészettörténet, illetve történelem tárgyból.

A verseny célja, hogy segítse és ösztönözze az értelmiségi pályára készülő középiskolások pályaválasztását, illetve a kar ismertségét és népszerűségét növelje az érettségiző korosztály körében.

A versenyre október 5-ig lehet regisztrálni, ezt követően két alkalommal feladatsort kell a résztvevőknek megoldani és elektronikusan visszaküldeni. Szakonként a legtöbb pontot elért tíz versenyzőnek 2017. február 3-án a szóbeli fordulón kell számot adnia tudásáról, és igazolnia felkészültségét.

A szóbeli forduló után, az összesített eredmény alapján került majd sor az ünnepélyes díjátadásra.

A versenyen legjobban teljesítő három diák pénzdíjazásban részesül, amelynek összege: I. hely: 150.000 Ft, II. hely: 100.000 Ft, III. hely: 75.000 Ft.

A versenyen dobogós helyezést elért diákok felkészítő tanárai az ünnepélyes díjátadó keretében kisebb tárgyjutalomban részesülnek.

A versenyre 11. és 12. évfolyamos tanulók jelentkezhetnek e-mailben.

További információ a PPKE BTK honlapján található.

Forrás és fotó: PPKE BTK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria