Idős papok látogatása Bodajkon

Hazai – 2024. január 15., hétfő | 18:23

A Katolikus Szeretetszolgálat Székesfehérváron működő Országos Papi Otthonában élő idős atyák egy csoportja január 11-én a bodajki Mindenkor Segítő Szűz Mária-kegyhelyre látogatott, ahol Mórocz Tamás plébános fogadta őket, majd együtt ünnepelték a szentmisét. A látogatásról a kegyhely közösségi oldalán adtak közre rövid beszámolót.

„Örömmel készültünk az immáron hagyományossá váló látogatásra, amikor a székesfehérvári Országos Papi Otthonban lakó atyák meghívásunkra kegyhelyünkre érkeztek. Az évi két találkozó tavaly őszi megbeszélt időpontját betegségek miatt mostanra kellett áttennünk.

Mindig jó megérezni, hogy az idős atyáknak mekkora öröm egy ilyen meghívás, a velük való törődés. Sokat tanulhatunk tőlük, jó beszélgetni velük, ahogy a mostani alkalommal is sok szép történet, tanulságos esemény került szóba az ebéd utáni beszélgetésen. 

A fotóra kattintva képgaléria nyílik.

Közös szentmisénket különösen is felajánlottuk Filó Kristóf atyáért és azokért az atyákért, akik nemrég hunytak el. Adja az Úr, hogy még sokáig tudjunk egymásra figyelni!” – olvasható a bodajki Mindenkor Segítő Szűz Mária-kegyhely Facebook-oldalán.

*

A Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthona Székesfehérvár történelmi belvárosában található, itt biztosítanak az idős atyák számára egészségi állapotuknak megfelelő, holisztikus szemléletű ellátást, hogy hosszú szolgálatuk után a lehető legjobb körülmények között élhessenek.

Forrás és fotó: Bodajki Mindenkor Segítő Szűz Mária-kegyhely Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria