Így készül a közmédia Ferenc pápa magyarországi látogatására

Ferenc pápa – 2023. április 1., szombat | 12:00

Ferenc pápa lelkipásztori látogatásra érkezik Magyarországra a húsvéti időszakban, április 28. és 30. között. A Szentatya apostoli útjáról és a látogatásához kapcsolódó programokról a közmédia kiemelten tudósít.

A jelenlegi vallási műsorok és filmek mellett új, hiánypótló műsorokkal várják a nézőket és hallgatókat, hogy ezáltal is segítsék a lelki ráhangolódást.

Élő közvetítések és dokumentumfilmek készülnek a kiemelt, szimbolikus helyszíneken, mint például a Rózsák tere vagy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara.

A Krisztus a jövőnk című ismeretterjesztő sorozat átfogóan mutatja be a pápaság, Magyarország és a Szentszék történetét, valamint Ferenc pápát és hazánkhoz fűződő viszonyát. Az első adás húsvétvasárnap 11.55-kor kezdődik, azt követően minden hétköznap 17.55-től lesz látható a Duna műsorán. A sorozat utolsó részét a pápa érkezése előtti napon, április 27-én, csütörtökön vetítik.

Minden hétköznap várhatók kulturális egyperces etűdök, a húsvéthétfőn megújuló Mindennapi című műsorban Ferenc pápa gondolatai, idézetei szólítják meg a közmédia közönségét.

Az előkészületekben, szakmai felkészülésben részt vesznek az MTVA munkatársai is. A pápalátogatás alkalmából összeállítottak egy „vallási szótárt”, egy olyan fogalomtárat, amely tartalmazza a legfontosabb vallási szertartásokat, tisztségeket, megszólításokat és fogalmakat. A közmédia munkatársai ezenfelül olyan protokolláris szempontból fontos részletekre is figyelmet fordítanak, mint a megfelelő öltözködés.

A tematikus tartalmak újranézhetők a közmédia vallási műsorainak Bizony, Isten! YouTube-csatornáján.

Forrás és illusztráció: MTVA

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria