Imaest a tisztaságért Sülysápon

Hazai – 2013. október 8., kedd | 10:08

Tiszta szerelem – lehetséges? Ez a kérdés állt annak a programnak a plakátján, amelyre 60-70 fiatal érkezett október 2-án este a tápiósápi Szent István király-templomba és annak plébániájára.

A katolikus fiatalok többségének a téma már nem volt új, hiszen Farkas Zsolt és Rácz Regina immáron 4 éve havi rendszerességgel szerveznek a tápiósülyi Kisboldogasszony Plébánián imaestet a tiszta szerelemért és családokért.

Október másodika azonban különleges volt számunkra: nemcsak a szokásostól eltérő helyszín miatt, hanem azért is, mert ezen a napon került megrendezésre az országos imaest, amelyet az országon belül és határainkon túl összesen 28 helyszínen szerveztek meg, többek között Egerben, Pécsett, Debrecenben, Kolozsvárott és természetesen Budapesten is. Ez ékes bizonyítéka annak, hogy az Egyház és a katolikus ifjúság számára fontos és aktuális ez a téma.

A tápiósápi imádságra évről évre sok a visszatérő fiatal, ugyanakkor újra és újra sokan csatlakoznak. A program középpontjában az Úr Jézus áll. A szervezők fontosnak érezték, hogy az imaest kezdete előtt lehetőség nyíljon szentgyónásra, amelyet a pesterzsébeti plébánia erre az alkalomra meghívott lelkésze, Czap Zsolt atya végzett, majd a szentmise alatt Farkas László atya folytatott. Zsolt atya prédikációjában elmondta, ő is roppant fontosnak tartja, hogy imádkozzunk a tiszta szerelemért és a családokért.

Az este szentségimádással folytatódott, amelyen a témához kapcsolódó imák, könyörgések hangzottak el a jelenlévőktől, valamint dalok a tápisápi ifjúsági énekkar vezetésével. A résztvevők őszinte, tapasztalatokkal teli, hiteles tanúságtételt hallhattak Richolm Tibortól és feleségétől, Ágnestől. Az imaestet közös imádság zárta, amelyet szerény vendéglátás követett – tájékoztatta szerkesztőségünket Farkas Zsolt.

Gépgaléria megtekinthető itt.

Magyar Kurír