Imaestet tartottak a tisztaságért

Hazai – 2012. október 4., csütörtök | 12:03

Tiszta szerelem. Lehetséges? Tizenhét helyszínen imádkoztak együtt magyar fiatalok a tisztaság értéke melletti elköteleződésért október 3-án, szerdán.

Az összefogás szervezője az Országos Lelkipásztori Intézet. Idén ötödször hirdette meg az imaestet, melybe szinte minden egyházmegyéből, sőt, határainkon túli városokból is bekapcsolódtak.

A részt vevő települések Budapest, Káposztásmegyer, Nagyoroszi, Sülysáp, Eger, Nyíregyháza, Debrecen, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Győr, Szombathely, Kaposvár, Pécs, Szatmárnémeti, Kolozsvár, Beregszász és Munkács voltak.

A budapesti Örökimádás templomban Bíró László püspök mutatott be szentmisét, melyben arra tanította és buzdította a fiatalokat, hogy merjék képviselni azokat az értékeket, amelyeket Istentől kaptak.

II. János Pál pápa tanításai nyomán beszélt a test szentségéről, mint Isten ajándékáról, hangsúlyozta, hogy a tisztaság nem egy félénk, szorongó, bátortalan magatartás, nem kapcsolatnélküliség, hanem intenzív kapcsolat. A szentmise evangéliuma alapján elmélkedett arról, hogy aki radikálisan követi Jézust és nem néz hátra, miután az eke szarvára tette a kezét, életének útján nem fog olyan barázdákat hagyni maga mögött, melyeket aztán nem szívesen mutat meg másoknak.

A szentmise után tanúságtételeket hallgathattak meg a fiatalok, majd a szentségimádás alatt kifejezhették elköteleződésüket a tisztaság mellett, áldást kérve kapcsolataikra, életükre.

A szervezők új helyszíneket is hívnak, hogy kapcsolódjanak be az összefogásba. (Bővebb információ kérhető az imakonferencia@gmail.com címen) – tájékoztatta szerkesztőségünket Kiss Mónika SSS.

Magyar Kurír